JESSICA HAGSTRÖM

Fotat istappar igen.

Publicerad 2012-12-30 19:27:09 i fotografering - natur,

Vilken tur att jag fotade istapparna igen innan de smälte och rasade ner inatt, för tack vare det har jag bilder som jag kan visa för er nu när jag har så pass tråkigt och inget vettigare att göra. :D
 
Tycker det är så roligt att fota när det finns intressanta saker och istappar som är så fint är ju kul att fota! 
Sitter för övrigt hemma hos min pappa nu och ska bo här hela veckan, har bott hos mamma en vecka nu så.. :)
Hunnit mysa med fegisen Jonna ett tag också ♥
inte redigerat bilderna alls.

Välkommen Dixie ♥

Publicerad 2012-12-30 12:32:00 i katten Dixie,

Igår eftermiddag kom våran Dixie hem till oss, som vi längtat efter den dagen!
Enda sen dagen då mamma bokade henne på katthemmet har man suttit och längtat efter att hon skulle komma hem, man har varit så nyfiken på hur det skulle gå med den andra katten vi har haft sen 13 år tillbaka.
 
Vi trodde att hon skulle gå och gömma sig i första bästa rum, men vad gör hon? 
Jo, hon springer runt och kollar in lägenheten så fort man öppnar transportburen.
Inte rädd alls, inte det minsta. Eller jo, kaninen var otäck. ;) 
 
Nu ligger hon i soffan som om hon äger stället och snacka om att hon har bestämt sig för att bo här.
Hon stortrivs och hon är så himla gullig och social.
 
Gamla 13-åringen är inte så glad än däremot, han ger henne sura blicken så fort de är i samma rum.
En hel del fräs har det varit också, men det är ju ganska självklart.. jag är störtnöjd för jag trodde mer eller mindre att det skulle bli slagsmål så fort hon råkade kliva nära honom.
Att de skulle kunna ligga i samma soffa första dagen utan att ens fräsa eller glo på varandra fanns inte med i mina planer riktigt, jag trodde som sagt inte att Smille skulle acceptera Dixie alls.
 
Geggat i pälsen runt öronen är där för att hon har fått droppar i öronen mot nåt hon hade i dom..
bara för det kommer jag inte på vad det heter, haha..
Men så här underbart fin är hon iallafall och hon är verkligen jättemysig. ♥
ca. 2 år gammal eller nåt sånt, enligt vet. född 2011 men.. nja. hon har ju gått ute 1 och ett halvt år enligt vissa..

Man blir så ledsen..

Publicerad 2012-12-27 13:19:00 i katten Jonna, katten Lukas, katten Smille,

Jag kan inte bli annat än ledsen när jag läser om hemlösa och skadade katter som folk har övergivit eller kastat ut.. hur tänker folk egentligen?
Jag gillar en sida som heter kattjouren på facebook och även en annan likadan sida fast på två olika ställen i Sverige. På den sidan lägger de hela tiden ut nödrop från katter som behöver akuta hem, annars kommer de avlivas, åka ut eller lämnas ensamma trots att de är friska och härliga katter.
Blir alltid lika ledsen när jag läser ett nödrop från någon av sidorna, funderar hur en människa kan vara så grym och kasta ut/misshandla/överge sin/sina katter..
 
Det gör mig inte mindre arg av att veta att honor som inte blivit kastrerad blir utkastad och går runt och blir dräktiga för att folk inte har lite vett i skallen och kan åka in till veterinären och låta de kastrera katten/katterna.
 
Det gör mig också otroligt arg att folk ens skaffar katt om de inte kan ha ansvar för den i massa år, för jag menar en katt kan bli över 20 år om den har tur, då ska man bannemej kunna ta hand om katten i 20 år också.. Om man nu måste göra sig av med katten - omplacera den?! Detta gäller alla djur. Köper man en hund eller en häst eller vad som helst ska man kunna ha den i alla de år som den lever också om man inte har möjlighet att omplacera djuret ifall man blir allergisk eller något. Ett djur ska inte behöva kastas ut eller avlivas för att en människa råkar bli allergisk, det är ju inte djurens fel, utan då är det omplacering som gäller.
 
Blev hemskt upprörd när jag hörde att vår Jonna hade gått ute minst en vinter och även fått kattungar pga oansvariga ägare som säkerligen kastat ut henne och inte kastrerat henne.. Blev även ledsen när jag hörde att kattungarna var förvildad och att de aldrig fick tag i dem.. därför vet vi inte vad som hände med kattungarna men dom dog förmodligen där ute i kylan.. stackars bebisar och stackars Jonna som inte fick med sig sina ungar! :(
 
Veternären och de på katthemmet tror att Jonna är född någon gång i juni 2011, detta betyder att hon själv var väldigt ung när hon blev utkastad(?) och fick vara ute en vinter med kattungar att ansvara för...
Hon är helnöjd nu när hon fått komma hem till oss, till ett tryggt hem som aldrig sviker djuren.
Skulle aldrig falla oss in att slänga ut ett djur, det finns inte med i våra tankar ens att man kan göra något sånt.
Hos oss kan hon känna sig välkommen, hon är djupt älskad och vi ser henne som en familjemedlem.
Finaste lilla älsklingstjejen. ♥
Vi är beredd att vara ägare till Jonna och Lukas i minst 20 år kan jag säga, vi älskar dessa underbara djur :)
 
Även min mamma ska skaffa en till katt (mamma och pappa bor inte ihop och Jonna bor alltså hos min pappa) som hon har sett på samma katthem som Jonna bodde på.
Katten hon ska adoptera kommer hem på lördag och är en helsvart långhårig tjej som är så söt att varje gång man kollar på henne får man ett leende på läpparna. 
Min mamma har sen 13 år en annan katt som bor här som finns med i inlägget där han sitter under granen, han tyckte inte om andra katter förut men när Lukas (orangevit, bor hos pappa) varit här har det gått så bra att vi har fått hopp om att detta ska kunna fungera om vi ger det tid.
 
Vi håller allt vi kan hålla för att det ska fungera mellan 13-åringen Smille och denna nya lilla tjej som heter Dixie.
Om det inte fungerar måste vi tyvärr lämna tillbaka Dixie till katthemmet, men vi ger inte upp i första taget.
(har ingen bild på henne än men det kommer på lördag antar jag, men tänk bara en helsvart långhårig katt med väldigt tjock päls, gula ögon och korta ben så vet ni nog hur hon ser ut)

Även den lille katten har varit utomhus helt själv och säkerligen fått kattungar, någon hade sett henne i ca. 1 och ett halvt år och matat henne men inte kunnat ta in henne..
 
Med detta sagt vill jag också göra klart för er alla att vi i min familj är beredd att ha ansvar för katter eller andra djur i en himla massa år, utan djur skulle jag helt ärligt inte klara mig.. skulle vara alldeles för tomt hemma! :S
Lukas ♥
Smille ♥
 
Och en himla massa ♥:an till resten av katterna som jag någonsin varit "lillmatte" eller "matte" till!! <3

Om

Min profilbild

Jessica Hagström

Trevlig tjej från Gävle som brinner för fotografering och djur. Jag fotar mest djur och natur, men även annat intressant.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela